Over Joyce

In het kort

  • Sociaal-cultureel werker
  • Fascinatie voor beeld en verhaal
  • Voor en achter de camera
  • Verhalen delen op mijn manier

Ik ben Joyce, 22 jaar, en de trotse eigenaresse van deze website.

Op mijn 12e wist ik al heel goed wat ik later wilde worden: wereldverbeteraar. Ik wilde een school beginnen in Ghana waar kinderen op een speelse manier skills konden aanleren die nodig waren voor een zelfredzaam bestaan. Maar eerst een diploma, want dat was de regel bij ons thuis: ‘Je hebt de vrijheid om alles te doen wat je maar wil, maar eerst maak je je studie af’.

Na een kleine omweg via het vwo en de havo kwam ik op de opleiding voor sociaal-cultureel werker terecht. Ook die studie duurde wat langer dan de bedoeling was - het huidige schoolsysteem is gewoon niet echt mijn ding. Eén van de dingen die mij afleidde van mijn studie was mijn groeiende fascinatie voor beeld en verhaal, en dan vooral de combinatie van die twee. Hoe prachtig is het als je een verhaal vertelt aan de hand van beelden? Ik wil mensen in hun hart kunnen raken, de juiste emotie overbrengen, de wereld een stukje beter maken. Met al deze dromen die mij bezig hielden ging mijn studie zeker niet zonder slag of stoot, maar met wat doorzetten heb ik uiteindelijk mijn diploma voor Sociaal-cultureel werker mogen ontvangen! Met de studeerverplichting achter de rug was het tijd om te gaan doen wat ik al die schooljaren eigenlijk al wilde doen: content creëren die een indruk achterlaat.

De school in Ghana heb ik (nog) niet opgericht, maar toch ben ik erg trots op de weg die ik momenteel bewandel en het werk wat ik doe.

  • To live a creative life we must first lose the fear of being wrong

Mijn ervaring

Stichting Be Innovated

2016 - 2018

Coördinator Social Media

Mijn werkzaamheden bij Stichting Be Innovated bestonden onder andere uit het bijhouden van de social media en het online promoten en verslaglegging doen van de activiteiten en projecten.

R-Newt jongerenwerk

2016 - 2018

Jongerenwerker en social media content creator

Mijn werkzaamheden tijdens mijn stage bij R-Newt bestonden onder andere uit het creëren van content voor en met jongeren. Vaak waren dit video's over activiteiten van R-Newt of onderwerpen die op dat moment speelden bij de jongeren.

Schoolclash Berlijn

2016 - 2016

Groepsbegeleider en social media beheerder

Tijdens mijn stage bij Schoolclash in Berlijn was ik, naast mijn rol als groepsbegeleider, ook verantwoordelijk voor de content (video's/foto's/berichten) op de social media kanalen.

RTV-Dordrecht

2014 - 2016

Presentatrice

Voor RTV-Dordrecht heb ik 2 verschillende programma's mogen presenteren. Het begon met een wekelijks item genaamd 'Roadie' waarin ik met Dordtse bandjes mee ging naar een optreden om ze te ondersteunen en wat beter te leren kennen. Daarna heb ik nog 2 afleveringen van het programma 'Dordtse koppen' mogen presenteren.

TOP