Fotografie, video en tekst

Compleet verslag van Graffiti workshop in Tilburg

Goed verslag leggen van een activiteit is erg belangrijk, zeker wanneer die activiteit (mede) mogelijk is gemaakt door donaties van externe partijen. Met een goede verslaglegging kan je het belang van de activiteit overbrengen en dus het belang van het ontvangen van donaties.

Deze beelden en tekst zijn gemaakt als verslag van een graffiti workshop voor kinderen uit minder bedeelde bezinnen en wordt gebruikt om (toekomstige) donateurs een duidelijk beeld te geven van wat er met hun donaties gedaan wordt. Door de combinatie van video/foto/blog is er voor elk kanaal passend materiaal beschikbaar.

  • Belang van donaties overbrengen
  • Toekomstige donateurs enthousiasmeren

Graffiti Workshop Tilburg zondag 27 januari

Op zondag 27 januari hebben we met een groep enthousiaste kinderen een graffiti workshop gevolgd bij Kuddlezz in Tilburg. De kinderen werden afgezet door hun ouders bij de gezellige kantine van Kuddlezz, waar de limonade en lekkere snackjes al voor ze klaarstonden. Tijdens het wachten tot de groep compleet was werden er nog een paar YouTube filmpjes opgezet en zongen de kinderen mee met Frenna en Josylvio. Toen de groep compleet was gingen we naar de workshopruimte. Daar lag alles al voor de kinderen klaar. Ze kregen uitleg over het maken van hun kunstwerk, want daar komt nog best wat bij kijken.

Met de tips van de professionals van Kuddlezz in hun achterhoofd begonnen de kinderen ijverig aan de eerste fase van hun kunstwerk. Eerst moest met potlood een vorm getekend worden. De ene begon direct met het volkleuren van zijn gehele plank met alle dieren die ze maar kon bedenken, en de ander woog eerst alle mogelijkheden af en begon met het tekenen van zijn favoriete Pokémon.

Er werden nog wat details aangepast en de lijnen werden wat dikker gekleurd. Toen begon het leukste gedeelte. Het was tijd om de schorten aan te trekken, de planken buiten te zetten en het kunstwerk in te gaan kleuren met graffiti! De lucht hing vol zwevende verfdampen en de schorten werden goed benut, maar gelukkig kwam er ook genoeg verf op de juiste plek terecht, namelijk de plank. De kinderen kleurden hun tekening in met zij erbij vonden passen. Maar dit bleek toch moeilijker te zijn dan ze dachten. Want hoe zorg je ervoor dat je vorm nog wel zichtbaar blijft? En hoe voorkom je dat de verf gaat druppelen? Vol verse kennis van de techniek achter het sprayen van graffiti voltooiden de kinderen ook deze fase van het maken van hun graffiti kunstwerk.

Ze waren klaar, nu moest de verf nog drogen. Tijdens het wachten kregen de kinderen nog wat limonade en een zakje chips en al snel werd op YouTube het volgende Nederlandse rapnummer opgezet. Na de nodige videoclips konden de kinderen de final touch aan gaan brengen op hun vers gesprayde creatie. Deze laatste fase bestaat uit het aanbrengen van detail in de vormen met behulp van verfstiften. Deze verfstiften blijken net magische stiften te zijn. Je kan er namelijk van alles mee. Ook hier leerden de kinderen verschillende technieken die ze konden toepassen op hun eigen meesterwerk. Met hier en daar een klein beetje hulp van de professionals van Kuddlezz kwam het uiteindelijke resultaat bij iedereen in zicht. We zien Pokémon voorbij komen, Willem 2, breakdancers, veel dieren, en een paar lieve teksten. Vol trots lieten de kinderen hun creatie zien aan hun ouders.

Met een nieuwe aanwinst voor aan de muur, veel kennis over graffiti en een gezellige middag achter de rug vertrokken de kinderen weer terug naar huis.

TOP